23:00 / 09.01.2024 Мир

Повідомили подробиці про стан Остіна

У Ллойда Остіна був діагностований рак простати, і через ускладнення після операції він був терміново ушпиталений на початку року, пише NPR з посиланням на Національний військовий медичний центр імені Волтера Ріда, де перебуває очільник Пентагону.

Згідно із заявою шпиталю, медогляд на початку грудня 2023 року виявив в Остіна рак передміхурової залози на ранній стадії. Операція відбулась під загальним наркозом 22 грудня, і наступного дня голова Пентагону був виписаний з лікарні.

Але 1 січня Остіна знову ушпиталили із сильним болем у животі, який став результатом ускладнень операції. Первинне обстеження тоді виявило інфекцію сечовивідних шляхів.

"2 січня було ухвалене рішення перевести його у відділення інтенсивної терапії для пильного спостереження та більш високого рівня догляду. Подальше обстеження виявило скупчення рідини в черевній порожнині, що порушило роботу тонкого кишечника", – додали в лікарні.

Там підкреслили, що з 1 січня міністр оборони США жодного разу не непритомнів і не був під наркозом. Станом на зараз післяопераційні ускладнення вдалось усунути, й Остін продовжує одужувати.

Заява Національного військового медичного центру імені Волтера Ріда не пояснює, чому Пентагон не повідомляв про стан здоров’я свого голови кілька днів ані Білий дім, ані громадськість, що вже викликало критику.

Сам Остін пізніше повідомив, що одужує, а також додав, що розуміє занепокоєння ЗМІ, й визнав, "що міг би краще виконати роботу, забезпечивши належне інформування громадськості".

Підготувала: Ніна Петрович