13:34 / 09.01.2024 Мир

Росія заблокувала сайт ПЦУ на території рф

Ілюстративне фото з відкритих джерел

російська влада заблокувала доступ до українського сайту Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомляє російський проєкт проти цензури в інтернеті "роскомсвобода".

"У ході моніторингу реєстру забороненої інформації ми виявили, що блокування зазнав сайт Православної церкви України. Ініціатором блокування виступив “незазначений держорган”, під яким з великою ймовірністю ховається Генпрокуратура РФ", – йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що офіційна причина блокування, наразі, невідома.

Однак, припускають, що це може бути через воєнну цензуру на території рф, оскільки ПЦУ неодноразово публікували пости на підтримку ЗСУ.

"Це може бути як військова цензура (на сайті є пости на підтримку ЗСУ), так і заборона “інформації про здійснення збору пожертв релігійними організаціями, якщо ті не отримали права на проведення таких зборів”. Остання норма була запроваджена новим законом, який також забороняє сайти з проханням донатити армії супротивника, а також дає Генпрокуратурі повноваження щодо позасудового блокування інформації про обхід цензури", – додається у повідомленні.

Підготував: Сергій Дага