09:46 / 05.01.2024 Мир

Путін створює сили оборони Москви після заколоту Пригожина

Фото: REUTERS/Evgenia Novozhenina/File Photo

Після заколоту пвк "вагнера" у червні 2023 року, президент рф володимир путін вживає заходів для захисту Москви, і це включає створення нових військових структур. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі Х.

Відомо, що у листопаді 2022 року путін схвалив створення Сил безпеки уряду Москви - нової організації, призначеної для охорони столичної інфраструктури.

Починаючи з липня 2023 року, ця структура зазнала мілітаризації, отримавши дозвіл на використання вогнепальної зброї. Ймовірно, було залучено кілька тисяч новобранців із планованої чисельності в 15 тисяч осіб.

За висновками британської розвідки, ця нова структура слугує ще одним прикладом давньої російської традиції мілітаризації: розширення кількості збройних організацій поза регулярними збройними силами. Однак вірогідно, що Сили безпеки уряду Москви були зміцнені у відповідь на страхи щодо готовності місцевих сил безпеки Москви перед можливим наступом повстанських військових груп "вагнера" в червні 2023 року.

"Проект також надає москвичам можливість добровільно виконувати "патріотичні" обов'язки воєнного часу, уникаючи при цьому служби на передовій в Україні. Мер Москви Сергій Собянін зумів обмежити прямий вплив конфлікту на відносно забезпечене населення столиці. Більшість російських втрат в Україні - з найбідніших провінційних регіонів", - зазначають у Міноборони Британії.

BAGNET нагадує, росія активізує свої зусилля з метою підірвати підтримку України в Франції.

Підготував: Сергій Дага