21:57 / 03.01.2024 Мир

Партія кремлівського діда чогось боїться і створює собі армію

Партія "Единая Россия" активізує рекрутинг у власну приватну армію так звану ПВК "Еспаньола".

"Вказане терористичне формування раніше перебувало у структурі так званого батальйону "Восток" як добровольчий підрозділ російських футбольних хуліганів. З 2023 року "Еспаньолу" у своє розпорядження отримали партійці Путіна - терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії. На гроші правлячої в РФ партії розпочався й триває активний рекрутинг", - інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

До ПВК "Еспаньола" беруть так званих футбольних "ультрас", російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб із зубожілих "суб'єктів" РФ і тимчасово окупованих територій України. Останніх використовують у "м'ясних" штурмах для створення статусу "бойового підрозділу".

У пунктах рекрутингу до "Еспаньйоли", які діють на окупованих українських територіях, добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тис. рублів на місяць. Контракт укладають мінімум на пів року.

"Вмирати за Москву також заманюють "страховими виплатами": 1 млн рублів - легке поранення; 2 млн рублів - поранення середньої тяжкості; 3 млн рублів - важке поранення; 5 млн рублів - смерть", - звітує ГУР.

Водночас фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець. Загиблих та важкопоранених з числа рекрутованого "гарматного м'яса" росіяни не вивозять з поля бою, оформлюють "зниклими безвісти", щоб не платити родичам рублів за посланого Кремлем на смерть годувальника.

Підготувала: Ніна Петрович