06:17 / 22.12.2023 Мир

У центрі Праги сталась стрілянина: є загиблі та поранені (відео)

Фото: t.me/svoboda_radio

У четвер, 21 грудня, у Карловому університеті в центрі Праги стався інцидент із стріляниною на одному з факультетів. За попередніми даними, є кілька загиблих та десятки поранених.

Поліція Чехії повідомила про евакуацію людей з будівлі університету у соцмережі X (раніше відомій як Twitter).

Пізніше поліція Чехії оголосила, що "стрільця ліквідовано".

Один зі студентів розмістив повідомлення у соцмережі X із зображенням "барикади".

"Зараз я застряг у своєму класі в Празі. Стрілець мертвий, але ми чекаємо на евакуацію. Молюся, щоб вийти живим", - написав чоловік, додавши, що він замкнув двері приміщення, перш ніж стрілець намагався їх відкрити.

Зі свого боку речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко поінформував, що інформація про постраждалих українців через стрілянину у Празі наразі не надходила.

"Відстежуємо ситуацію довкола стрілянини поблизу Карлового університету в Празі. Українські дипломати тримають зв‘язок із чеськими правоохоронцями. Для громадян відкрито "гарячу" лінію посольства: +420 602 224 938", - йдеться у дописі Ніколенка.

Раніше BAGNET повідомляв, що в Ірані члени сепаратистського угруповання влаштували стрілянину у відділенні поліції, внаслідок чого щонайменше 11 людей загинули, ще декілька осіб отримали поранення.

Підготував: Сергій Дага