16:38 / 07.12.2023 Мир

Головному рашисту заднім числом Дума дозволила відбирати бізнес

Російська Держдума ухвалила закон, який суттєво розширює повноваження президента Путіна, дозволяючи йому вводити тимчасове управління стосовно "рухомого і нерухомого майна осіб недружніх іноземних держав, що знаходиться на території Росії".

Ухвалені поправки до російського законодавства мають ретроспективний характер і дозволяють легалізувати такі дії Путіна з майном іноземних інвесторів після 24 лютого 2022 року, передає Інтерфакс.

Крім того, законом передбачається надати Путіну повноваження встановлювати особливості створення, реорганізації, ліквідації та правового стану російських юридичних осіб, здійснення ними угод, виплати дивідендів іноземним акціонерам із "недружніх" до Росії країн, встановлювати особливий порядок визначення вартості частки у статутному (складеному) капіталі юридичної особи тощо.

Путін також отримає право встановлювати особливий (спеціальний) порядок звернення стягнення на кошти, цінних паперів та інше майно, включаючи накладення арешту та вжиття інших забезпечувальних заходів.

Підготувала: Ніна Петрович