10:24 / 23.11.2023 Мир

Орбан заявив, що Угорщина заблокує заявку України на членство в ЄС, – Guardian

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати кандидатуру України на членство в Європейському Союзі. Про це пише The Guardian.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа президенту Європейської ради Шарлю Мішелю, стверджуючи, що офіційну кандидатуру, рекомендовану 8 листопада Європейською комісією, не повинні схвалити лідери ЄС.

"Європейська рада не в змозі … домовитися про майбутнє процесу розширення, якщо не знайдуть консенсусу щодо нашої майбутньої стратегії щодо України", – пише видання.

Повідомляють, що зустріч лідерів пройде 14 і 15 грудня з рекомендацією, що кандидатуру мають висунути в середині грудня.

Однак Орбан вимагає від лідерів Ради провести відверту та відкриту дискусію щодо здійсненності стратегічних цілей ЄС в Україні, які зараз спрямовані на досягнення воєнної перемоги України та військової поразки росії. З наміром викликати фундаментальні політичні зміни в рф.

Прем’єр-міністр сумнівається, чи є цілі, які вони ставлять, можливими.

"Чи вважаємо ми ці цілі реально досяжними?" – спитав Орбан.

BAGNET нагадує, 21 листопада Європейський парламент погодився відкрити офіс в Україні для посилення підтримки українського парламенту на прохання високопосадовців українського уряду.

Також 27 жовтня президент Франції Емманюель Макрон розкритикував прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за те, що він порівняв членство у Євросоюзі з радянською окупацією. Втім, він не засудив його зустріч з російським диктатором володимиром путіним.

Підготував: Сергій Дага