09:27 / 09.11.2023 Мир

США завдали ударів по військовому обʼєкту Ірану в Сирії

Фото: AP

Військові Сполучених Штатів завдали авіаударів по військовому обʼєкту проіранських терористів та їхніх проксі у східній частині Сирії, які були причетні до атак на військові бази США. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

"Сьогодні, за розпорядженням президента Байдена Збройні сили США завдали удару в цілях самооборони по об’єкту на сході Сирії, який використовувався Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) Ірану та пов’язаними з ним угрупованнями", - підкреслив глава Пентагону.

Повідомляється, що два винищувачі F-15 здійснили нальоти на склад боєприпасів. Пентагон стверджує, що це була реакція на серію нападів на американські військові об'єкти в Іраку та Сирії, які були вчинені групами, пов'язаними з Корпусом КВІР-Кудс.

"Сполучені Штати готові вжити подальших необхідних заходів на захист наших людей і наших об'єктів. Ми закликаємо проти будь-якої ескалації. Американський персонал продовжить виконувати місії з боротьби з "ІДІЛ" в Іраку та Сирії", - заявив міністр оборони США.

Підготував: Сергій Дага