13:15 / 06.11.2023 Мир

Прихильники Палестини в Туреччині штурмували авіабазу США

Фото: dw.com

Турецька поліція застосувала сльозогінний газ та водомети, щоб зупинити пропалестинських демонстрантів, які намагалися штурмувати авіабазу Інджирлік, де дислокуються американські війська. Про це повідомляє DW.

Сотні протестувальників повалили барикади та вступили в сутичку з поліцією в спецзасобах, розмахуючи турецькими та палестинськими прапорами й скандуючи гасла.

Вони висловились проти операції Ізраїлю у секторі Гази, а також підтримки Ізраїлю з боку США. Протестувальники також вимагали закриття авіабази.

Мітинг був організований Фондом гуманітарної допомоги (IHH), ісламським турецьким агентством допомоги, яке у 2010 році очолило флотилію до Гази, намагаючись прорвати облогу сектору, після чого ізраїльські військові висадилися на судно-флагман, дев’ятеро пасажирів якого були вбиті.

Як відомо, Туреччина, що є членом Північноатлантичного Альянсу разом зі США, різко засуджує Ізраїль через бомбардування й блокаду сектору Гази у відповідь на напад угруповання ХАМАС 7 жовтня, яке призвело до тисяч загиблих з обох сторін.

BAGNET зазначає, сьогодні до Туреччини прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Він планує зустрітися з офіційними особами, щоб обговорити, зокрема війну між Ізраїлем та ХАМАСом.

Підготував: Сергій Дага