05:58 / 26.10.2023 Мир

Ердоган назвав ХАМАС "визвольною організацією" та скасував свій візит до Ізраїля

Фото: AP Photo / Burhan Ozbilici

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив підтримку угрупованню ХАМАС у воєнному конфлікті з Ізраїлем, охарактеризувавши його як "визвольну організацію, що бореться за захист своєї землі". Про це повідомляє Нurriyet.

"Ізраїлю, Захід тобі багато винен, але Туреччина тобі нічого не винна. ХАМАС - це не терористична організація, а визвольна організація, яка бореться за захист своєї землі", - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також повідомив про скасування запланованого візиту до Ізраїлю, обгрунтовуючи це тим, що "вони зловживають нашою доброю волею".

Він також висловив переконання, що Сполучені Штати разом з Ізраїлем зазнають невдачі, оскільки вони виступають проти принципів справедливості.

Ердоган закликав обидві сторони припинити вогонь і створити гуманітарний коридор. Він відзначив, що Туреччина готова виступити гарантом на боці палестинців за допомогою своєї політичної та військової підтримки.

BAGNET нагадує, що вчора, 25 жовтня, міністерство охорони здоров'я ХАМАСу повідомило про загибель понад 700 палестинців в результаті авіаударів ізраїльської авіації в секторі Гази.

Підготував: Сергій Дага