14:50 / 25.10.2023 Мир

Адвокатка Трампа визнала провину у справі про вибори

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Вже троє адвокатів, що працювали на користь Дональда Трампа, визнали свою провину в тому, що вони сприяли спробам екс-президента США скасувати його поразку на президентських виборах у штаті Джорджія у 2020 році.

Згідно з повідомленням агентства Reuters, в Джорджії до Трампа та 18 інших осіб були пред'явлені обвинувачення у спробах вплинути на результати президентських виборів у цьому штаті. Двоє адвокатів екс-президента, Сідні Пауелл і Кеннет Чезебро, вже домовилися зі слідством про визнання провини. Такий самий крок зробила і адвокатка Дженна Елліс, яка не лише визнала свою провину, але й погодилася свідчити проти Трампа у разі, якщо її покличуть виступити свідком.

Елліс у своїх виступах в суді стверджувала, що "не проявила належної обережності", коли погодилася допомогти команді Трампа поширювати обвинувачення щодо фальсифікації результатів виборів.

"Я повинна була, ваша честь, але я не переконалася, що факти, які інші юристи називали правдивими, були насправді правдивими. Оглядаючись назад, я згадую про весь цей досвід із глибоким каяттям",  - заявила вона.

Підготував: Сергій Дага