06:36 / 20.10.2023 Мир

Цинізм путіна обурив Шольца: канцлер різко засудив диктатора

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Канцлер Німеччини Олаф Шольц різко розкритикував заяви російського диктатора путіна, який засуджував Ізраїль за відбиття нападу ХАМАСу. Про це повідомляє видання BILD.

Голова уряду ФРН відреагував на висловлювання очільника Кремля, який фактично засудив Ізраїль та висловив підтримку ХАМАСу.

Так, Шольца обурило те, що путін, який веде жорстоку широкомасштабну війну проти України, у своїх заявах щодо операції ізраїльської армії став "скаржитися на жертви серед місцевого населення".

"Більш цинічним, ніж це, насправді не буває", — наголошує німецький канцлер.

Заяви путіна про війну в Ізраїлі

Зазначимо, російський диктатор не раз критикував Ізраїль за воєнну операцію проти бойовиків угруповання ХАМАС, які 7 жовтня розпочали масштабний напад на країну.

Так, зокрема, путін розповідав про "заняття Ізраїлем споконвічно палестинської землі". Також керівник Кремля виступав із пропозиціями створити державу Палестину зі столицею у Східному Єрусалимі.

Крім того, російський диктатор цинічно закликав Ізраїль та ХАМАС до припинення вогню, щоб "мінімізувати жертви серед цивільного населення".

Президент країни-агресорки Володимир Путін вважає, що політика Ізраїлю стала однією з причин війни в регіоні, а "палестинська проблема" сприймається як велика несправедливість кожним, хто сповідує іслам.

Підготував: Сергій Дага