13:15 / 19.10.2023 Мир

У Берліні на палестинській акції протесту поліцію закидали камінням, десятки затриманих

Фото: скриншот

Вчора увечері, 18 жовтня, у Берліні відбулися несанкціоновані пропалестинські акції, які супроводжувалися заворушеннями та зіткненнями з поліцією, пише DW.

Відомо, що мітинги пройшли в районі Нойкьольн, де проживає велика кількість арабських мігрантів. Демонстрація переросла на зіткнення з поліцією на вулиці Зонненалле й тривала кілька годин.

Такі заходи проходили також днем раніше відразу в кількох районах міста. Тоді активісти також напали на поліцію, внаслідок чого поранення зазнали 20 співробітників правоохоронних органів, 39 учасників мітингу були затримані, а проти 65 осіб були порушені кримінальні справи.

Зазначається, що на нинішніх демонстраціях “панувала агресивна атмосфера”, учасники акції скандували: “Свободу Палестині”, підпалювали предмети на вулицях та використовували піротехніку, що призвело до пожежі на балконі одного з будинків.

BAGNET нагадує, що у США поліція заарештувала близько 300 осіб, які увірвалися до будівлі Капітолію і вимагали негайного припинення вогню в секторі Газа та зупинки військової допомоги Ізраїлю.

Підготував: Сергій Дага