23:46 / 18.10.2023 Мир

Сербські політики заборонили показувати фільм про Маріуполь

У Сербії в межах фестивалю Beldocs скасували показ документального фільму українського воєнного кореспондента Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”. Сербська радикальна партія (СРП) звернулася до компетентних органів із вимогою заборонити просування стрічки про війну по всій країні, пише сербське інформагентство Beta з посиланням на заяву партії.

Стрічку “20 днів у Маріуполі” мали показати в Культурному центрі сербського міста Лазаревац. Саме радикальна партія закликала місцеву владу скасувати показ.

“Виникає питання, хто фінансує розкручування цього вкрай антиросійського пропагандистського фільму київського режиму. У фільмі йдеться про нібито вторгнення росії в Україну”,— заявила партія.

СРП каже, що підтримує Росію і цю точку зору нібито “поділяє понад 80% сербського народуУ партії зазначили, що їхня позиція не збігається з офіційною політикою Сербії.

Команда міжнародного фестивалю документального кіно Beldocs випустила заяву, де запевнила, що не причетна до рішення про скасування показу.

Ми вважаємо, що кожен показ цього фільму перед сербським глядачем важливий, і ми докладемо всіх зусиль, щоб показати цей фільм знову якомога швидше”, — йдеться у зверненні Beldocs.

Підготувала: Ніна Петрович