10:43 / 17.10.2023 Мир

У Брюсселі сталася стрілянина: нападник може бути причетним до "Ісламської держави"

Фото: news.sky.com

У Брюсселі, в районі площі Сентелетт, в понеділок ввечері, 16 жовтня, сталася стрілянина, яка призвела до загибелі двох осіб. Про це повідомляє RTBF.

За попередніми даними, які були підтверджені бельгійською поліцією, приблизно о 19:15 за місцевим часом у Брюсселі пролунали постріли. На місце події прибула значна кількість екстрених служб.

На фотографіях, зроблених місцевим жителем, видно чоловіка у флуоресцентній помаранчевій куртці та білому шоломі, який тримає зброю в руках і від'їжджає на скутері з місця події.

Правоохоронці зараз активно розшукують підозрюваних у стрілянині, але наразі невідомо, чи вони мають справу з однією особою, чи декількома. Водночас, за інформацією Le Soir, версія про терористичний акт наразі є в приорітеті для бельгійських правоохоронців, оскільки відеозаписи, розміщені в Інтернеті, свідчать про можливу причетність нападника до "Ісламської держави".

Інформація про осіб, які загинули, поки не встановлена точно, але, згідно із повідомленням Sky News, обидві жертви були одягнуті у футболки шведської збірної напередодні відбіркового матчу до Євро проти Бельгії, який має відбутись у Брюсселі пізніше в понеділок.

Підготував: Сергій Дага