18:37 / 12.10.2023 Мир

Українців євакуюють з Ізраїлю у суботу. - посол

Головна проблема евакуації з Ізраїлю полягає в тому, що багато іноземних компаній скасували рейси і вартість квитків у Європу зросла до $1 тис, каже посол Євген Корнійчук, він, також наголосив, що консули в Ізраїлі працюють цілодобово, і насамперед допомагають тим, хто звертається за українськими телефонами, оскільки це люди, які не проживали в Ізраїлі постійно.

"Евакуація наших громадян відбувається таким чином: аеропорт Бен-Гуріон працює у штатному режимі, на сайті посольства погодилися близько 1 тис. громадян, які заповнили анкету з підтвердженням про те, що вони готові заплатити вартість квитка… Перший евакуаційний рейс, тобто перші 200 осіб, квитки яких вже оформлені та абсолютно прийнятні, вилітатимуть до Румунії, Бухаресту, увечері в суботу", - сказав дипломат в ефірі телемарафону.

Він додав, що наступний евакуаційний рейс із Ізраїлю також вилітатиме до Румунії, він планується у неділю ввечері.

Він зазначив, що подальші евакуаційні рейси залежатимуть від попиту. Водночас, евакуація українців із Сектору Гази так і не розпочалася через закритий єдиний пункт пропуску.

"На жаль, евакуація не розпочалася, оскільки єдиний пункт пропуску Рафах залишається закритим, і ми не може на це вплинути, як і інші посольства. Тобто йдеться про те, що жодне з європейських посольств, як і США, не евакуювали жодного. свого громадянина", - додав посол.

За його словами, для евакуації все готово, а кількість людей, які погодилися на евакуацію із Сектору Гази, збільшується щогодини. За даними на четвер ранку, евакуюватися хотіли 250 людей.

Корнійчук наголосив, що як тільки буде відкрито будь-який пункт пропуску із Сектору Гази, тоді розпочнеться евакуація.

Підготувала: Ніна Петрович