22:29 / 29.09.2023 Мир

Румунія підтягнула засоби ППО ближче до кордону з Україною

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Через часті обстріли південного регіону України, який межує з Румунією, Бухарест вирішив підтягнути засоби ППО до кордону.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела в обороні.

Вони стверджують, що Румунія переміщує протиповітряну оборону ближче до своїх сіл на Дунаї через річку від України, де російські безпілотники атакували зернові комплекси, а також додає більше військових спостережних постів і патрулів у цьому районі.

"Ці заходи разом із розгортанням чотирьох додаткових винищувачів F-16 США та розширення забороненої для польотів зони є ознакою зростання занепокоєння Румунії та ширшого альянсу НАТО щодо того, що війна в Україні може перекинутися на її територію", – зазначається у повідомленні.

Як відомо, Румунія вже побудувала два укриття на кордоні з нашою державою і розсилає своїм громадянам сповіщення про небезпеку з повітря під час обстрілів півдня України. Водночас влада визнає, що поганий мобільний зв’язок знижує ефективність таких попереджень.

BAGNET нагадує, 26 вересня у Румунії жителі міста Ісакча стали свідками атаки росіян поромної переправи через Дунай між Орлівкою та їхнім містом.

Того ж дня у Міноборони Румунії рішуче засудили російські удари по цивільній інфраструктурі України.

27 вересня Reuters писало, що Румунія планує придбати 32 американські винищувачі останнього покоління F-35 для посилення протиповітряної оборони.

Підготував: Сергій Дага