14:31 / 29.09.2023 Мир

Це загроза для демократії: Байден зробив заяву про Трампа та його прихильників

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Чинний президент США Джо Байден назвав Дональда Трампа та прибічників його політики загрозою демократії в країні, повідомляє CNN.

"Зараз в Америці відбувається щось небезпечне. Існує екстремістський рух, який не поділяє основні переконання нашої демократії: рух MAGA (Make America Great Again – гасло кампанії Трампа на минулих виборах – ред.). Немає сумнівів, що сьогоднішня Республіканська партія керується і залякується республіканськими екстремістами MAGA. Їхній екстремістський порядок денний, якщо він буде реалізований, докорінно змінить інститути американської демократії, якими ми їх знаємо", – заявив Джо Байден.

Також Байден звернув увагу на заяви Трампа, що Конституція дає йому право робити все, що він захоче на посаді президента.

"Я ніколи не чув, аби президенти робили все, що їм заманеться. Я ніколи не чув, щоб президенти про таке жартували", – зазначив американський лідер.

Окрім того, лідер США прокоментував нещодавню пропозицію Трампа стратити голову Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі за “зраду”, зауваживши, що мовчання республіканців у відповідь на цей коментар було “оглушливим”.

Він додав, що “демократії не обов’язково гинуть під дулом гвинтівки”.

"Вони можуть загинути, коли люди мовчать, коли вони не можуть піднятися", – підкреслив Байден.

Раніше BAGNET повідомляв, що 27 вересня Суд штату Нью-Йорк визнав експрезидента США Дональда Трампа винним у шахрайстві через завищення вартості своїх активів.

Підготував: Сергій Дага