21:52 / 25.09.2023 Мир

Білоруський диктатор боїться дронів і забороняє ними користуватись всім громадянам

Лукашенко підписав указ, яким заборонив виготовлення, ввезення та використання на території Білорусі цивільних безпілотників.

Як повідомляється на його сайті, експлуатація та виготовлення цивільних БПЛА дозволяється організаціям та індивідуальним підприємцям з метою професійної діяльності за наявності дозволу департаменту авіації мінтранспорту та комунікацій, який створить відповідний облік. Також буде створено автоматизовану систему державного обліку цивільних БПЛА, які належать юридичним особам.

Указ забороняє фізичним особам ввозити на територію Білорусі, зберігати, пускати в обіг, експлуатувати та виготовляти цивільні БПЛА.

Щодо ввезення, експлуатації та виготовлення БПЛА заборона починає діяти одразу після офіційного опублікування указу, а щодо зберігання та обігу – через шість місяців після публікації..

Протягом шести місяців фізичні особи можуть продати наявні БПЛА підприємствам або передати їх на зберігання до уповноваженої організації.. 

"Документ спрямований на забезпечення громадської безпеки та регламентування порядку державного обліку цивільних безпілотних літальних апаратів та авіамоделей, а також їх використання", - йдеться у повідомленні.

Підготувала: Ніна Петрович