21:57 / 19.09.2023 Мир

Латвія закриває пункт пропуску з білорусами

Уряд Латвії своїм роспорядженням призупиняє роботу контрольно-пропускного пункту Сілені на кордоні з Білоруссю, щоби забезпечити недоторканності державного кордону та зниження загрози державній безпеці через нелегальну міграцію.

Латвійський мовник LSM пише, що міністр внутрішніх справ Латвії Ріхардс Козловскіс на засіданні уряду зазначив, що закриття КПП у Сілені дозволить передислокувати прикордонників для охорони так званого “зеленого кордону”.

Закрити КПП у Сілені минулого тижня запропонував очільник Державної прикордонної охорони Гунтіс Пуятс, оскільки фіксується дедалі більше спроб нелегального перетину державного кордону. Зокрема, за останні 6 діб прикордонники запобігли 894 спробам незаконного проникнення на територію Латвії.

На латвійсько-білоруському кордоні продовжить роботу єдиний контрольно-пропускний пункт — Патернієки. Вважається, що це дозволить істотно не вплинути на вантажні перевезення та на вкрай необхідні поїздки, які пов’язані з безперервністю виконання роботи, гуманними міркуваннями, непереборними обставинами.

Підготувала: Ніна Петрович