15:28 / 12.09.2023 Мир

Пентагон може надати Польщі модернізовані системи ППО

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Держдепартамент США схвалив продаж Польщі інтегрованої системи бойового управління протиповітряною і протиракетною обороною орієнтовною вартістю в $4 млрд. Про це повідомляє "Голос Америки".

“Пентагон повідомив у понеділок, що Польща, як союзник США по НАТО, запросила закупівлю другої фази двоетапної програми модернізації системи MIM-104 Patriot Configuration-3+ з модернізованими датчиками і компонентами”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, постачання включатиме 93 центри управління системою, 175 мережевих ретрансляторів управління вогнем та інше супутнє обладнання.

“Інтерес Європи до американського озброєння, особливо до засобів ППО/ПРО, зв’язку, протитанкових ракет Javelin і дронів, сильно зріс, оскільки ці види озброєння виявилися критично важливими для оборони України”, – пише видання.

Як стало відомо раніше, Міністерство оборони США планує провести аудит бухгалтерської звітності Збройних сил Сполучених Штатів щодо військової допомоги Україні.

BAGNET нагадує, що у середу, 6 вересня, Сполучені Штати Америки оголосили про передачу Україні нового пакета допомоги, у який увійшли, зокрема, снаряди зі збідненим ураном.

Підготував: Сергій Дага