22:33 / 11.09.2023 Мир

Росіяни не мають наміру воювати з НАТО

Не видно прагнення рашистів напасти на країну-члена Альянсу, впевнений заступник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Мірча Джоане, додавши, що для Румунії немає жодного ризику, що вона буде втягнута у війну.

"Немає жодних ознак того, що Росія має намір напасти на країну-члена НАТО, чи то Румунію, чи будь-яку іншу державу. І це є результатом потужності і сили Альянсу. Ми є першим елементом стримування", сказав він.

Водночас Джоане назвав зрозумілим занепокоєння румунів, які живуть поблизу дунайського кордону з Україною. Він повідомив про свій намір відвідати райони повіту Тулча, що розташовані поблизу українських портів, які постійно атакують російські дрони.

Коментуючи потрапляння уламків безпілотника на територію Румунії, Джоане заявив, що Альянс перебуває в прямому контакті з Бухарестом. Він переконанийЮ що в майбутньому все буде з'ясовано і представлено громадськості.

"Отже, перш за все, це не є навмисною атакою. Моє послання, як румуна, полягає в тому, щоб мати впевненість у тому, що НАТО вживає всіх заходів для забезпечення захисту всього свого простору, в тому числі Румунії, зараз і в майбутньому", - додав Джоане.

Підготувала: Ніна Петрович