15:09 / 08.09.2023 Мир

На базі пвк "вагнера" в Малі помічено безпілотники Bayraktar

Фото: theins.ru

Помічено три безпілотники турецького виробництва Bayraktar ТВ2, вони розташовані на території аеропорту в Малі. Відомо, що там базується пвк "вагнер". Про це пишуть The Insider.

У розпорядження The Insider потрапила фотографія, на якій можна побачити щонайменше три безпілотники турецького виробництва Bayraktar. Вони стоять на території аеропорту в Малі, який використовується як військова база пвк "вагнер" в цій африканській республіці. Військова база розташована в аеропорту Севаре поблизу міста Мопті.

Відомо, що до журналістів потрапила фотографія, на якій видно щонайменше три безпілотники Bayraktar ТВ2 на військовій базі пвк "вагнера" поблизу міста Мопті, в аеропорту Севаре.

Ще в грудні минулого року було відомо про закупівлю безпілотників. Раніше, державні ЗМІ Малі підтверджували закупівлю, проте за даними The Insider, нові фото показують більшу кількість безпілотників. Вони розташовані на базі пвк "вагнера".

Варто відзначити, що нові фотографії містять метадані, які свідчать, що їх було знято 30 серпня. Їх було знято з вертольота, що вилітав з військової бази в Севаре невдовзі після того, як літак Пригожина з командою бази пвк "вагнера" був збитий неподалік Твері. Джерела серед вагнерівців повідомили The Insider, що контроль над військовою базою в Севаре наразі передано представникам міністерства оборони росії.

Раніше BAGNET повідомляв, що турецька компанія Baykar почала будувати в Україні завод з виробництва безпілотних летальних апаратів Bayraktar. 8 липня Камишін в рамках візиту президента України в Туреччину підписав із Міністерством промисловості та технологій Турецької Республіки новий меморандум про розвиток потужностей і можливостей виробництва різних типів БПЛА.

Підготував: Сергій Дага