12:56 / 06.09.2023 Мир

Армія Польщі придбала 1700 розвідувальних дронів FlyEye

Фото: wojsko-polskie.pl

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак підписав угоду, яка передбачає купівлю 1700 малих безпілотників FlyEye для потреб польської армії. Про це повідомляє Міноборони Республіки.

Угода була підписана у перший день роботи 31-ї Міжнародної виставки оборонної промисловості (MSPO) у місті Кельце. Вона проходитиме з 5 по 8 вересня.

Безпілотники вироблятиме польська фірма WB Electronics S.A, яка спеціалізується на виробництві військової електроніки. Контракт розрахований на період до 2035 року.

​FlyEye - мініатюрний розвідувальний дрон польського виробництва, який займається зйомкою місцевості за допомогою оптико-електронних головок з камерами, які бачать теплове випромінювання.

Безпілотник FlyEye виготовлений з композитних матеріалів та забезпечений електродвигуном. Вага БПЛА - 11 кг, розмах крил - 3,6 м. У повітрі FlyEye може бути до 180 хвилин і летіти з максимальною швидкістю 160 км.

Ці БПЛА вже були випробувані польською армією, а також використовувались Збройними силами України під час відбиття російської агресії.

Підготував: Сергій Дага