12:16 / 03.09.2023 Мир

Польська політикиня вибачилась перед путіним

Знята з виборів кандидатка від "Польської селянської партії" Малгожата Зих вибачилася перед головним рашистом за те, що назвала його воєнним злочинцем.

Як пише ЄП, Зих раніше опублікувала заяву, в якій засудила дії кремлівського пенсіонера, назвавши їх злочином. Це було потрібно, щоб виконати ультиматум голови партії для потрапляння у виборчий список. Згодом стало відомо, що вона не балотуватиметься до сенату ні від "Польської селянської партії", ні від іншої опозиційної сили, які між собою уклали виборчий сенатський пакт.

Вже у суботу вона опублікувала новий пост, в якому заперечила, що головний дід РФ є воєнним злочинцем і навіть перепросила в нього, що назвала його так у своїй попередній заяві.

"Не відповідає цінностям демократичної правової держави та християнським цінностям називати президента Росії Володимира Путіна "воєнним злочинцем", оскільки досі немає вироку Міжнародного кримінального суду, перед яким він звинувачується у незаконному вивезенні дітей з окупованих територій України до Росії. ...

Також не можна засуджувати іншу людину, бо це може зробити тільки Бог. Кожна людина, поки вона жива, має право на навернення і спасіння. Тому, щоб мати чисте сумління, я прошу вибачення у президента Росії Володимира Путіна за те, що назвала його у своїй заяві від 30 серпня цього року "воєнним злочинцем", - зазначила вона.

Зазначається, що у 2019 Зих була співорганізаторкою конференції "Стоп українізації Польщі".

У 2019 вона також балотувалася до польського сенату за списком ультраправої партії "Конфедерація" й тісно співпрацювала з депутатом групи, відомим скандальними українофобськими заявами, Гжегожем Брауном.