13:15 / 30.08.2023 Мир

Спецслужби рф готуються до нового перевороту, – ЗМІ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

російський диктатор володимир путін наказав спецслужбам готуватися до нової спроби перевороту.

Про це пише видання The Moscow Times з посиланням на джерела із силових та урядових структур росії.

Згідно зі словами джерела видання, у Кремлі вважають, що після ліквідації ватажка пвк "вагнер" євгена пригожина в росії існує загроза нового військового заколоту.

Танки, що підійшли на відстань менш ніж 200 км до Москви, справили незабутнє враження на володимира путіна, який править понад два десятиліття. пригожин не лише кинув виклик командуванню армії, а й не послухався особистого наказу президента, тому був визнаний загрозою режиму.

Так, спецслужби вже працюють над тим, щоб проконтролювати й не допустити повторних заколотів, подібних до того, що "вагнер" організував наприкінці червня. Крім цього, додається, що Кремль не зможе зберегти пвк "вагнер" в нинішньому вигляді і її розформують.

Відомо, що за два дні після ліквідації пригожина президент рф володимир путін підписав указ, який вимагає від бійців пвк "вагнер" присягнути на вірність. Таким чином, "вагнерівці" будуть змушені скласти присягу перед державним прапором і присягнути захищати "конституційний лад".

BAGNET нагадує, 27 серпня у рф офіційно підтвердили загибель пригожина.

Водночас президент України Володимир Зеленський заперечив причетність України до авіакатастрофи літака пригожина.

24 серпня путін вперше відреагував на загибель пригожина.

Своєю чергою, у Сполучених Штатах вважають, що літак, пасажирами якого вказувалася верхівка пвк "вагнер", ймовірно, збила ракета класу "земля-повітря" з території росії.

Підготував: Сергій Дага