11:02 / 24.08.2023 Мир

Літак Пригожина збила російська ППО, но немає підтвердження того, що його тіло було серед уламків, – ЗМІ

Фото: пригожин/GettyImages/Global Images Ukraine

Літак Embraer-135, на борту якого ймовірно знаходився ватажок пвк "вагнер" євген пригожин, могла збити російська система ППО. Про це повідомляє Financial Time.

Західний чиновник сказав виданню, що у нього є інформація про збиття літака російською зенітно-ракетною системою. Однак він не зміг підтвердити, чи був на борту пригожин.

"путін не бере полонених", - додав він.

Версію про збиття літака ППО озвучували раніше і деякі російські "воєнкори". Видання "Верстка" пише, що борт пригожина розбився за 50 км від місця розташування систем ППО 42-го зенітного ракетного полку зс рф. Крім цього, неподалік знаходиться авіабаза "Хотілово".

Телефон ватажка пвк "вагнер" євгена пригожина знайшли на місці аварії його літака у російській Тверській області. Про це повідомляє Al Jazeera.

Політичне джерело видання у пвк "вагнер" повідомило, що поки що немає підтвердження того, що тіло пригожина було серед уламків літака. При цьому там був знайдений його телефон - він знаходився біля одного з тіл.

Джерело додало, що в літаку, який повертався з Африки в Санкт-Петербург, мав бути пригожин. Тому дуже ймовірно, що він дійсно загинув.

"Ми зараз спираємося на інформацію з офіційних джерел і спілкуємося з владою, яка всебічно вивчає ситуацію", - додав він.

Нагадаємо, 23 серпня в мережі почали масово поширювати відео падіння літака у Тверській області росії. Пізніше з'ясувалося, що це був бізнес-джет Embraer Legacy 600, на борту якого було десять осіб. Усі вони загинули.

При цьому Telegram-канали розповсюджували інформацію про те, що літак належить засновнику пвк "вагнер" євгену пригожину. Він нібито вважався пасажиром.

Пізніше повідомлялось, що Пригожин загинув внаслідок авіакатастрофи.

Підготував: Сергій Дага