09:27 / 22.08.2023 Мир

"Кошмарим "ИГИЛ", Аль-Каиду" и других бандосов": Пригожин записав відео з Африки (відео)

Євген Пригожин/скріншот

Засновник пвк "вагнер" євген пригожин записав перше відеозвернення після завершення невдалого заколоту в росії. 

Колишній кухар путіна перебуває в одній з країн Африки, однак не уточнив де саме.

Работаем. Температура +50°. Всё как мы любим. "Группа Вагнера" проводит развед-поисковую деятельность. Делает Россию ещё более великой на всех континентах! А Африку ещё более свободной. Справедливость и счастье для африканских народов. Кошмарим "ИГИЛ", "Аль-Каиду" и других бандосов. Берём на работу настоящих богатырей и продолжаем выполнение задач, которые были поставлены и которым мы давали обещание, что справимся.

У пов'язаних з пвк "вагнер" Телеграм-каналах, які опублікували відео, було оголошення про вербування найманців до Африки. 

BAGNET нагадує, ввечері 23 червня євген пригожин звинуватив міноборони рф в ударах по табору найманців пвк "вагнера". Після цього він оголосив, що його бійці вирушають "розбиратися" зі "свавіллям" у росії.

Наступного ранку вагнерівці взяли під контроль Ростов-на-Дону і вирушили до москви. пригожин вимагав видати найманцям міністра оборони сергія шойгу та начальника генштабу валерія герасимова.

фсб порушила проти пригожина кримінальну справу про військовий заколот. володимир путін назвав те, що відбувається, зрадою та зрадою.

Увечері 24 червня прес-служба олександра лукашенка заявила про його переговори з пригожиним, під час яких керівник ЧВК погодився зупинити рух найманців на москву.

Сам пригожин повідомив, що найманці повертаються до польових таборів згідно з планом. Після цього у кремлі заявили, що кримінальну справу проти пригожина буде припинено, а сам він поїде до білорусі.

Підготував: Сергій Дага