08:49 / 21.08.2023 Мир

У фсб закликають путіна звільнити шойгу та герасимова, – ЗМІ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Група представників фсб виступає за те, щоби російський диктатор володимир путін звільнив міністра оборони рф сергія шойгу та начальника генштабу валерія герасимова. Про це повідомляє Bloomberg.

Як розповіли два анонімних співрозмовники видання, ряд представників фсб, які займають більш агресивну позицію, начебто підтримали вимоги очільника пвк "вагнер" євгена пригожина, який наполягав на зміні вищого військового керівництва країни.

Ще п’ятеро джерел Bloomberg додають, що прихильники так званої яструбиної позиції хочуть почати воювати в Україні агресивніше. Вони пропонують оголосити воєнний стан у рф і провести повномасштабну мобілізацію.

Однак, за даними видання, наразі "немає жодних ознак", що Кремль збирається зняти шойгу та герасимова з їхніх постів. натомість політичне керівництво розправляється з тими, хто активно критикує шойгу та герасимова.

Медіа згадує про кейси заарештованого терориста ігоря гіркіна та генерала-полковника сергія суровікіна. Перший наразі перебуває за ґратами в обвинуваченні в екстремізмі, а другий був допитаний і зник з публічного поля зору.

Зауважимо, що на початку повномасштабної агресії рф проти України саме герасимов керував окупаційною армією. однак через провали на фронті його змістили з посади, залишивши при посаді начальника генштабу. В жовтні 2022 року керівником окупаційної армії став генерал армії сергій суровікін, командувач Повітряно-космічними військами рф.

Підготував: Сергій Дага