15:47 / 10.08.2023 Мир

Польща відправить дві тисячі військових на кордон із білоруссю

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Польща відправить 2 тисячі військовослужбовців на кордон з Білоруссю для припинення спроб незаконного перетину кордону. Це — вдвічі більше, ніж просила Прикордонна служба.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформагентство РАР.

"Це посилення буде не 1000, а 2000 солдатів. Це рішення прийняв Комітет безпеки, це рішення прийняв міністр оборони Маріуш Блащак", – заявив Заступник міністра внутрішніх справ Мацей Васік.

За словами заступника міністра, військові дістануться до кордону протягом наступних двох тижнів. Як він пояснив, вони діятимуть як у Підляському, так і в Люблінському воєводствах.

Васік також зазначив, що наразі усі спроби нелегального проникнення мігрантів до Польщі організовує білоруська влада.

"Якби у нас на тому боці були справжні прикордонники, а не контрабандні служби, цих переходів взагалі б не було", – додав політик.

BAGNET нагадує, що у понеділок, 7 серпня, він повідомив, що прикордонна охорона вимагає відрядження додаткових 1000 солдатів на польсько-білоруський кордон. Це пов’язано з тим, що Білорусь розпочала військові навчання біля кордону, а самопроголошений президент країни олександр лукашенко кілька разів казав, що стримує бойовиків пвк "вагнер", які хочуть атакувати Польщу.

Високопосадовці Польщі та Литви побоюються, що найманці пвк "вагнер" можуть чинити провокації на кордоні білорусі з країнами НАТО.

Підготував: Сергій Дага