20:06 / 31.07.2023 Мир

Донедавна Ахметов ще мав прибутки у Москві

Проте один з московських судів заарештував активи українського олігарха у кримінальній справі про "фінансування тероризму", передає росЗМІ.

Відповідно до матеріалів справи, з квітня 2022 року невідомі особи, які є керівниками та бенефіціарами компанії SCM Holdings Limited, що входить до гірничо-металургійної групи "Метінвест" Ріната Ахметова, надавали фінансову підтримку українській армії та підрозділу "Азов".

Згідно з версією слідства, фінансування української армії здійснювалося, зокрема, з використанням коштів, що надходять з росії.

Так само ЗМІ стверджують, що компанія "Метінвест Євразія" перерахувала десятки мільйонів рублів на рахунок Першого міжнародного українського банку, чиїм кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов. У зв'язку з цим слідчий комітет звернувся до басманного районного суду москви з клопотанням про арешт активів російського підрозділу "Метінвесту".

За версією слідства, активи, що належать структурам Ахметова, призначалися для фінансування української армії. Суд підтримав аргументи слідства і на підставі цього заарештував безліч об'єктів нерухомості в тимчасово окупованому Севастополі та бєлгороді, частки компанії "Метінвест Євразія" в її російських дочірніх підприємствах, кілька автомобілів, а також значну суму грошових коштів на рахунках організацій, зазначених у справі.

Підготовила: Ніна Петрович