13:53 / 27.07.2023 Мир

В Австралії близько сотні чорних дельфінів викинулися на берег (відео)

Фото: apnews.com

На береги Західної Австралії викинулися близько сотні чорних дельфінів, більша частина з них загинула, повідомляє Associated Press.

Волонтери другий день намагаються врятувати тварин, але понад 50 з них уже загинули. За словами міністра навколишнього середовища, 45 дельфінів ще живі. Чому це відбувається, точно не відомо.

Те, що ми бачимо, надзвичайно жахливо й сумно. Це просто жахлива трагедія – бачити цих мертвих гринд на пляжі.

Департамент біорізноманіття, охорони та памʼяток штату Західна Австралія створив на пляжі табір для спостереження за ними.

Керівник Пітер Гартлі розповів, що волонтери намагалися повернути живих тварин у воду та спонукати їх поплисти.

До команди з порятунку приєдналися ветеринари Пертського зоопарку та експерти з морської фауни, які використовували спеціалізовану техніку, місткості й стропи. Свою допомогу також запропонували сотні волонтерів, але чиновники сказали, що людей уже достатньо й закликали триматися якомога далі від пляжу.

Як зазначили фахівці з дикої природи, незвичайна поведінка китів може свідчити про стрес або хворобу всередині групи. Чорні дельфіни — дуже соціальні тварини й часто підтримують тісні стосунки з родичами протягом усього життя.

Як повідомляв BAGNET, що на східне узбережжя Уругваю за останні кілька тижнів викинуло близько двох тисяч мертвих пінгвінів.

Підготував: Сергій Дага