13:53 / 26.07.2023 Мир

Дві третини лідерів Африки відмовилися їхати на саміт із путіним

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На саміт росія-Африка, який має відбутися 27–28 липня у Санкт-Петербурзі, 38 із 54 країн Африки не надіслали своїх лідерів. П'ять африканських держав взагалі відмовилися від участі в саміті.

Про це повідомляють росЗМІ.

На рівні глав держав буде представлено лише 17 країн. Ще десять африканських держав відправили прем'єр-міністрів на захід. Повідомляється, що майже половина учасників саміту надіслали делегації рівнем нижче: 17 із них очолюють віце-прем'єри та міністри, а п'ять — просто посли. П'ять африканських держав взагалі відмовилися від участі в саміті.

Також повідомляється, що путін особисто планує зустрітися з кожним із лідерів африканських держав. У нього заплановані переговори з президентами Єгипту, Мозамбіку, Бурунді, Зімбабве, Уганди, Еритреї, Центрально-Африканської Республіки, Лівії, Камеруну, Сенегалу, ПАР, Буркіна-Фасо, Гвінеї-Бісау, Малі, Конго.

BAGNET нагадує, 17 березня Палата досудового провадження II видала ордери на арешт президента росії володимира путіна, а також уповноваженої президента рф у справах дитини Марії Львової-Бєлової.

Підготував: Сергій Дага