14:31 / 26.07.2023 Мир

Шойгу прилетів до КНДР за снарядами

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністр оборони росії сергій шойгу прилетів до КНДР. Кадри початку візиту поширило міноборони рф.

В аеропорту Сунан у передмісті Пхеньяна шойгу зустрів міністр оборони Північної Кореї генерал армії Кан Сун Нам із ротою почесної варти. 

За офіційною інформацією, російська делегація має намір взяти участь у заходах, "присвячених 70-річчю перемоги корейського народу у Вітчизняній визвольній війні 1950-1953 років".

Корейська війна тривала з 1950 до 1953 року. На боці Південної Кореї воювала коаліція з 17 держав на чолі зі США, КНДР підтримували Китай та Радянський Союз. Тоді загинуло майже 1 млн людей. Формально конфлікт не врегульований досі.

За підсумками війни частина території Півдня, включаючи велике місто Кесон, відійшла Півночі, а частина території Півночі, включаючи одну з вілл Кім Ір Сена біля містечка Сокчхо - Півдню. Корейський півострів досі розділений лінією, визначеної 1953 року.

Візит був анонсований наперед, шойгу пробуде у Північній Кореї до 27 липня. російські Z-канали пишуть, що головною метою візиту "фанерного маршала" є домовленості з керівниками КНДР про передачу росії великих запасів артилерійських снарядів.

Американські ЗМІ з посиланням на розвідку неодноразово писали, що москва купує у Пхеньяна боєприпаси. Офіційно КНДР це заперечувала.

BAGNET нагадує, після вторгнення росії до України Північна Корея підтримувала позицію москви. Пхеньян голосував проти резолюцій, які засуджують росію в ООН, а також єдиним у світі офіційно підтримав результати влаштованих кремлем "референдумів" для спроби анексії української території.

У липні 2022 року Україна розірвала дипломатичні відносини з КНДР.

Підготував: Сергій Дага