15:47 / 21.07.2023 Мир

КНДР погрожує ядерним ударом

Фото: reuters.com

Північна Корея погрожує ядерним ударом через розміщення американського атомного підводного човна на узбережжі Південної Кореї.

Про це сказав міністр оборони Північної Кореї Кан Сун Нама, повідомляє Reuters.

За його словами, розміщення американської зброї, такої як авіаносці, бомбардувальники або ракетні підводні човни у Південній Кореї є демонстрацією військової сили США і нібито може відповідати умовам для застосування КНДР ядерної зброї.

“Постійно зростаюча видимість розміщення стратегічного атомного підводного човна та інших стратегічних активів може підпадати під умови застосування ядерної зброї, визначені в законі КНДР”, – йдеться в заяві.

Очільник північнокорейського Міноборони також звинуватив Сполучені Штати та Південну Корею в ескалації напруженості в регіоні, одночасно критикуючи першу зустріч їхньої Ядерної консультативної групи.

BAGNET нагадує, що нещодавно США вперше з 1980-х років направили до узбережжя Південної Кореї атомний підводний човен класу "Огайо" USS Michigan з балістичними ракетами. Прибуття субмарини є проявом американської прихильності до оборони Південної Кореї.

Раніше повідомлялось, що Північна Корея запустила невідому балістичну ракету у напрямку Японського моря вночі, 12 липня.

Підготував: Сергій Дага