15:47 / 17.07.2023 Мир

Китай і росія розпочнуть спільні військові навчання у Японському морі

Фото: AFP/Getty Images

росія та Китай проведуть спільні військові навчання під кодовою назвою "Північ/Взаємодія-2023", які пройдуть у Японському морі. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначають в Міноборони КНР, китайська військово-морська флотилія покинула східний порт “Циндао”, щоб приєднатися до російських військово-морських і повітряних сил у Японському морі для спільних навчань, які спрямовані на “захист безпеки стратегічних водних шляхів”.

Так, китайська флотилія складається з п’яти військових кораблів і чотирьох корабельних вертольотів.

Повідомляється, що вперше участь у навчаннях братимуть одразу два російські військові кораблі "Громкий" і "Совершенный".

Зазначається, що навчання під кодовою назвою “Північ/Взаємодія-2023” знаменують посилення військового співробітництва між Китаєм і росією після вторгнення москви в Україну та проводяться, оскільки Пекін продовжує відкидати заклики США відновити військову комунікацію.

Додамо, що напередодні начальник Об’єднаного управління штабів Центральної військової комісії Китаю Лю Чженлі провів відеодзвінок із начальником генштабу рф валерієм герасимовим – сторони підтвердили зобов’язання зміцнювати військові зв’язки.

Як повідомляв BAGNET, Китай заявив, що хоче встановити тісніші зв’язки з росією та її російською армією. На думку міністра  оборони Китаю Лі Шанфу, співпраця армій рф і КНР має вийти на "новий рівень".

Підготував: Сергій Дага