03:16 / 14.07.2023 Мир

Польські лікарі взялись рятувати Саакашвілі

Михеїла Саакашвілі залишать на лікуванні і поки не переводитимуть назад до в'язниці, розповів в інтерв'ю журналістам Rustavi 2 директор грузинської клініки Зураб Чхаїдзе за підсумками обстеження експрезидента польськими лікарями.

Напередодні Мін'юст повідомив, що стан Саакашвілі став кращим, тому не виключено його переведення назад до в'язниці для відбуття покарання.

Але Чхаїдзе сказав журналістам, що, попри те, що Саакашвілі додав у вазі, його стан залишається "таким, що вимагає уваги", тому немає підстав для його переведення у в'язницю.

"Польські лікарі повністю погодилися з нашою тактикою лікування пацієнта", - зазначив він.

12 липня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що група польських лікарів розпочала обстеження колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

"Ми не кидаємо друзів у біді, – написав Моравецький у твіттері. – На моє прохання група польських лікарів... розпочала комплексне медичне обстеження президента Михайла Саакашвілі у Грузії".

Віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Госєвська заявила у коментарі РАР, що Грузія вже певний час тому погодилася на допуск групи медиків з Польщі на огляд Саакашвілі, але під різними приводами затягувала цей процес. Вона додала, що завдяки міжнародному тиску грузинська влада погодилася допустити польських лікарів до Саакашвілі. За її словами, на підставі рапорту лікарів про стан здоров’я Саакашвілі надалі прийматиметься рішення, що робити далі. Політик наголосила: Польща бореться за те, щоб Саакашвілі надалі міг лікуватися в одній з польських клінік.

Підготувала: Ніна Петрович