15:28 / 13.07.2023 Мир

Суровікіна затримала контррозвідка рф: він ізольований, – росЗМІ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Заступника командувача об'єднаного угруповання російських військ в Україні сергія суровікіна затримала контррозвідка рф у зв'язку з невдалим заколотом ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

По це повідомляє російське видання "Верстка" з посиланням на анонімні джерела, близькі до правоохоронних органів.

Одне з джерел видання стверджує, що суровікіна затримала фсб за підозрою в причетності до організації заколоту Втім, за фактом йому поки що не висунуто жодних обвинувачень.

За словами ще одного співрозмовника видання, суровікін ізольований і не виходить на зв’язок із близькими понад два тижні. Обидва джерела стверджують, що генерала допитують.

Адвокат, з яким поговорило видання, підкреслює, що є багато способів тримати людину в ізоляції від суспільства без пред’явлення обвинувачення. Наприклад, це може бути адміністративний арешт або порушення іншої справи.

Раніше BAGNET повідомляв, що голова комітету з оборони російської держдуми андрій картаполов заявив, що заступник командувача об’єднаного угруповання російських військ в Україні сергій суровікін, який зник з публічного простору після новин про його затримання, наразі відпочиває.

28 червня у російських ЗМІ з’явилася інформація, що російського генерала сергія суровікіна, який свого часу керував "сво", відправили до СІЗО "Лефортово". Його, нібито, звинуватили у держзраді й підтримці заколоту ватажка "ПВК Вагнер" Євгена Пригожина

Однак пізніше стало відомо, що суровікіна допитали щодо невдалого бунту та відпустили.

Підготував: Сергій Дага