13:15 / 03.07.2023 Мир

В Швейцарії більше сотні людей вийшли на вулиці

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На тлі протестів у Франції, більше сотні швейцарців вийшли на вулиці. Семеро людей були затримані. Про це повідомляє Associated Press.

Більше сотні людей зібрались в центрі Лозанни, у франкомовній західній Швейцарії. Як відзначає поліція, протестувальники відреагували на заклики в соціальних мережах, які пов’язані з кількома ночами протестів у Франції після вбивства поліцією 17-річного підлітка.

Під час заворушень були розбиті кілька вітрин й двері магазину. Молодики кидали в поліцію бруківку й пляшки із запалювальною сумішшю.

Правоохоронцям вдалось затримати шістьох осіб у віці від 15 до 17 років: трьох дівчат та трьох хлопців з громадянством Португалії, Сомалі, Боснії й Герцеговини, Швейцарії, Грузії та Сербії, а також 24-річного швейцарця.

Ніхто з правоохоронців не постраждав.

Як повідомляв BAGNET, у Франції продовжуються заворушення через вбивство 17-річного хлопця. Поліція затримала вже понад 700 осіб. За даними Міністерства внутрішніх справ Франції, правоохоронці затримали вже 719 осіб. Уночі поліція затримала 486 учасників акцій протесту.

Підготував: Сергій Дага