15:11 / 19.06.2023 Мир

Українські диверсанти діють глибоко в тилу ворога, – Міноборони ФРН

Міністерство оборони Німеччини проаналізувало хід бойових дій в Україні, який, зокрема, свідчить, що українські військові намагаються послабити армію рф диверсіями далеко за лінією фронту.

Звіт німецького оборонного відомства є в розпорядженні Bild, повідомляє "Європейська правда".

Згідно зі звітом, проукраїнські диверсійні групи порушили основне залізничне сполучення на окупованій рашистськими військами території Запорізької області.

Крім того, під атаку диверсантів потрапила залізниця в окупованому Криму.

Як зазначають у Міноборони Німеччини, це доводить, що українські сили все ще можуть діяти в регіонах, які знаходяться під контролем росії, далеко за лінією фронту.

Німецьке міністерство також аналізує підрив аміакопроводу у Харківській області на початку червня. У звіті йдеться, що "не можна виключати причетність України до руйнування аміакопроводу".

В документі також аналізуються останні контрнаступальні операції України.

Зокрема, як пишуть у німецькому Міноборони, окупаційні війська обороняють фронт "з підготовлених позицій усіма наявними силами". При цьому, рашистська армія все більше покладається на "повітряні, ракетні та безпілотні атаки", щоб завдати втрат українським силам.

У районі міста Бахмут рашистські війська перебувають під тиском, наголошують у німецькому відомстві. Крім того, армія РФ "ймовірно, більше не контролює всю територію міста".

Раніше начальник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг заявив, що ЗСУ проводять розвідку з метою пошуку слабких місць в оборонних позиціях рашистських окупаційних військ. За його словами, у найближчий тиждень активних контрнаступальних дій не буде.