11:11 / 11.06.2023 Мир

В ООН пожалілись, що росіяни заважають працювати в зоні лиха на Херсонщині

Армія рашистів не надає можливості допомогти населенню лівого берега Херсонщини, що постраждало внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, заявив заступник генерального секретаря ООН Мартін Гріффітс, пише AP.

Він повідомив, що 7 червня була зустріч з російським послом в ООН Василем Небензею, щоб попросити російську владу надати командам організації доступ на окуповану територію для надання допомоги українцям на захоплених регіонах.

"Під час розмови ми надали їм деталі, щоб дати можливість Москві прийняти рішення, яке, як ми сподіваємося, буде позитивним. Сподіваюся, це станеться", – сказав він.

Гріффітс розповів, що на підконтрольній Україні території ООН змогла охопити допомогою близько 30 тис. населення. Організація також, імовірно, звертатиметься зі спеціальним закликом про надання Україні додаткових коштів для боротьби з наслідками підриву дамби. За словами Гріффітса, про це говоритимуть за кілька тижнів, коли наслідки для економіки, довкілля та здоров'я населення постраждалих регіонів стануть більш зрозумілими.

Підготувала: Ніна Петрович