07:52 / 02.06.2023 Мир

На російському телеканалі опозиція днями закликала усунути путіна від влади

Ілюстративне фото з відкритих джерел

27 травня російський опозиційний політик Борис Надєждін виступив на російському каналі НТВ і закликав до обрання нового президента у 2024 році, щоб відновити нормальні відносини з Європою. Про це повідомляє британська розвідка.

За даними британської розвідки, цей політик завжди критикував війну. А це визначне звернення стало першим закликом до заміни володимира путіна на російському державному телебаченні з часу початку повномасштабної війни.

Експерти Міноборони Британії зазначають, що з 24 лютого 2022 року в росії ввели безліч обмежень свободи слова, що віддалено нагадує радянські часи. Однак, жорстока риторика націоналістичних діячів, таких як власник групи "вагнер" євген пригожин, збільшує інтерес до табуйованих тем серед опозиціонерів.

BAGNET нагадує, між євгеном пригожиним та вищим військовим керівництвом рф вирує протистояння. Так, 21 лютого стало відомо, що він неодноразово скаржився на брак належного постачання боєприпасів його бойовикам, публічно критикував і скандалив із чиновниками російського міноборони, зокрема з його головою сергієм шойгу.

Нещодавно засновник пвк "вагнер" заявив, що його та інших високопоставлених вагнерівців повністю відключили від урядової лінії зв’язку рф та заблокували всі перепустки до російських міністерств.

13 березня Інститут вивчення війни констатував, що конфлікт між міноборони росії та євгеном пригожиним досяг апогею на тлі битви за Бахмут. А 15 травня стало відомо, що пригожин нібито пропонував Україні в обмін на відведення підрозділів ЗСУ з Бахмута розкрити дані про позиції військ рф для атак.

Підготував: Сергій Дага