02:42 / 25.05.2023 Мир

Зменшення неприємних відчуттів: в Амстердамі заборонили куріння канабісу в центрі міста

В Амстердамі у Нідерландах з 25 травня заборонили куріння канабісу на відкритому повітрі в “кварталі червоних ліхтарів” у центрі міста. Про це інформує Bloomberg з посиланням на столичну владу. Штраф за куріння марихуани становитиме 100 євро.

Раніше за те, щоб накласти штраф у розмірі 100 євро на кожного, хто курить марихуану на вулицях центрального району, проголосували члени міської ради Амстердама, повідомила агентству Bloomberg представниця муніципалітету голландської столиці Маргріт Луттіхюйзен.

"Заборона є частиною ширшого комплексу заходів, спрямованих на зменшення неприємних відчуттів, покращення нічного сну мешканців та підвищення рівня комфорту і безпеки", — сказала Луттіхюйзен.

Як відзначає агентство, пані мер Амстердама Фемке Халсема виступає за реформу "кварталу червоних ліхтарів", щоб зменшити хуліганську поведінку та організовану злочинність у центрі міста. Місто також розглядає нове місце для еротичного центру подалі від цього району.

Хоча канабіс у Нідерландах не є законним, зберігання до п'яти грамів (0,2 унції) є декриміналізуваним. Ліцензованим "кав'ярням" дозволено продавати невелику кількість наркотику людям старше 18 років.

Халсема має намір назавжди змінити економічний баланс між мешканцями та туристами і переосмислити імідж Амстердама як "міста вільного розгулу, що притягує відпочивальників, які шукають сексу та наркотиків", пише Bloomberg.

"Це не тип туризму, який ми вітаємо чи не вітаємо, — це стиль поведінки. Люди, які приїжджають сюди, щоб втратити свою моральність, є проблемою для нас", — сказала раніше Халсема в інтерв'ю Bloomberg.