01:12 / 17.04.2023 Мир

ЗСУ знищили вагому частину ворожої армії, - американські ЗМІ

“Витік” секретних даних США свідчить, що війна в Україні знищила цілі підрозділи спецпризначенців росіян і Москві знадобляться роки, щоб їх відновити, пише The Washington Post.

Офіційні особи США пояснили свої оцінки надмірною залежністю російських командувань від спеціалізованих підрозділів, які були використані у складі передових піхотних формувань. Ці формування, як і українські, зазнали величезних втрат вбитими та пораненими.

Як правило, спецпризначенцям доручають різного роду таємні місії з високим ризиком, включаючи наказ захопити президента України Володимира Зеленського. Для таких місій вони проходять найдосконалішу підготовку російських військових. 

Але коли минулого року Москва розпочала своє повномасштабне вторгнення, командування відхилилося від правил, наказавши елітним силам вступити в прямі бої. 

За словами спостерігачів, швидке виснаження підрозділів російських спецпризначенців змінило динаміку війни з самого початку, серйозно обмеживши здатність Москви використовувати тактику прихованої підтримки спецпризначенцями звичайних бойових операцій. 

Офіційні особи США вважають, що приголомшливі втрати, яких зазнали ці підрозділи, зроблять їх менш ефективними не лише в Україні, але й в інших частинах світу, де діють російські війська.

Підготувала: Ніна Петрович