21:39 / 16.02.2023 Мир

Працівники міноборони пройдуть навчання в Агенції НАТО

Ілюстратвине фото

Фахівці з закупівель Міноборони пройдуть навчання в Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA).

Як повідомляє військове відомство, домовленість досягнута під час зустрічі міністра оборони України Олексія Резнікова з Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

“Не тільки зброя. Під час зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом обговорили також розвиток системи закупок Міноборони у відповідності до принципів транспарентності та ефективності. Домовились про системну взаємодію щодо навчання персоналу МОУ на базі NSPA та розвитку агенцій по закупівлям, які вже створені в Міноборони”, - розказав Резніков.

За його словами, фактично, мова йде про синхронізацію всіх процедур закупівель, які будуть використовуватись МОУ зі стандартними процедурами, прийнятими в НАТО.

Планується, що вже за декілька тижнів почнеться навчання першої групи фахівців агенцій по закупкам МОУ. Конкретні домовленості були закріплені під час робочої зустрічі з представниками керівництва NSPA.

Сторони домовилися не тільки про навчання, а й про модернізацію системи закупок за стандартами NSPA та забезпечення подальшого життєвого циклу озброєнь. Також обговорили розгортання такої програми в рамках комплексного пакету допомоги НАТО.

Підготувала: Ніна Петрович