14:31 / 03.02.2023 Мир

КНДР відправляє "стройотряды" на Донбас

Фото: dailynk.com

Уряд КНДР наказав північнокорейським торговим компаніям у росії відправити частину свого персоналу на окуповані території України для участі у відновлювальних роботах. Про це з посиланням на джерело у рф повідомляє південнокорейське видання Daily NK.

Відповідне розпорядження серед інших отримали 20 січня компанії Cholhyon Construction та Kumrung Construction, пов'язані з міноборони КНДР.

Їм наказали відібрати чоловіків віком 19-27 років, при цьому не цивільних, а військових чи поліцейських. Вони мають бути одруженими, але залишити сім'ї в Північній Кореї - так запобігають дезертирству.

Перша група корейців у кількості 300-500 осіб прибуде до окупованих регіонів України у середині лютого або до березня.

У наказах не уточнюється, які саме завдання стоятимуть перед північнокорейськими військовими в Україні, але їх навряд чи залучать до бойових дій, пише видання.

Північнокорейські військові в Україні отримуватимуть утричі більше, ніж традиційно платили в Росії. При цьому навіть перебуваючи за кордоном, вони отримують фіксовану заробітну плату від держави, а будь-який їхній додатковий дохід відправляється до скарбниці КНДР.

Після вторгнення росії до України Північна Корея підтримувала позицію москви. Пхеньян голосував проти резолюцій, які засуджують росію в ООН, а також єдиним у світі офіційно підтримав результати влаштованих кремлем "референдумів" для спроби анексії української території.

Підготував: Сергій Дага