15:09 / 14.04.2020 Наука и техника

Названо найпопулярніші мобільні додатки в Україні

Додатки Viber, Chrome, YouTube стали найпопулярнішими серед користувачів системи Android в Україні за підсумками березня. У першу п'ятірку також увійшли мобільний додаток для електронної пошти Gmail і додаток соцмережі Facebook.

Мобільні додатки Viber, Chrome і YouTube стали найпопулярнішими серед українців, які використовують мобільну операційну систему Android від компанії Google, за підсумками березня.

Про це йдеться в дослідженні українського представництва міжнародної консалтингової компанії Kantar, передає unian.ua.

Зокрема, месенджер Viber охопив 97,9% користувачів операційної системи Android від компанії Google в Україні, інтернет-браузер Chrome - 96,4%, додаток для перегляду відео YouTube - 96%.

У першу п'ятірку також увійшли мобільні додатки для електронної пошти Gmail c охопленням 91,8% і додаток соцмережі Facebook c охопленням 87,2%.

Згідно з дослідженням, серед 15 найпопулярніших серед українців додатків також є чотири українських: «Приват24», Olx.ua, «Нова пошта» і monobank.

Також у Kantar повідомили, що середня тривалість використання додатка Viber збільшилася на 2,9 хвилини на день, YouTube - на 3,1, Facebook - на 5,3, Instagram - на 2,4.

Дослідження проводилося серед користувачів операційної системи Android в Україні віком від 15 до 70 років.