18:41 / 25.06.2018 Наука и техника

Студенти отримали премію за робота, який прицільно знищує бур'яни (ВІДЕО)

Команда студентів "Nexus Robotics" виграла в міжнародному конкурсі "Знищення бур'янів та шкідників" та отримла премію в 30 000 доларів в програмі Ag-Bot Challenge за робота, який знищує бур'яни.

Представлений командою робот R2 Weed2 (Hal-Bot) - це автономна машина, яка використовує штучний інтелект щоб розрізняти бур'яни та культури, і призначена як для фізичного знищення бур'янів, так і для точного розпилення гербіцидів, повідомляє сайт agrarii-razom.com.ua.

Так як робот обприскує лише бур'яни, на культуру гербіцид не попадає, то це дає додаткову перевагу - "суттєво нижчий" обсяг гербіцидів, ніж потрібно було б при обприскувані за допомогою трактора.

Робот має 1,5-метрову квадратну рамку з центральною насадкою для розпилення добрив або гербіциду та ріжучого колеса, щоб зрізати бур'яни з менш розвиненою кореневою системою. Робот може сам визначати, який бур'ян потрібно зрізати, а який обприскати гербіцидом.

За допомогою робота вирішується основна проблема в боротьбі з бур'янами - звикання бур'янів до гербіцидів що знижує їх ефективність, та нестача ручної праці для їх фізичного знищення.

Траппенберг вважає, що їх розробка не скоротить потребу в робітника, а навпаки, їхня технологія може створити можливості для працевлаштування.

Отримані 30 000 дол. будуть інвестовані в подальшу розробку та тестування робота. Цього літа команда планує працювати з фермерами, які зацікавлені у випробуванні прототипу. Вони планують розробити другу версію до наступного року, сподіваючись продавати її вже фермерам.