22:44 / 31.05.2018 Наука и техника

Компанія Virgin успішно випробувала суборбітальний космічний корабель VSS Unity

Суборбітальний космічний корабель SpaceShipTwo, відомий як VSS Unity, завершив свій другий випробувальний політ, злетівши над пустелею Мохаве в Каліфорнії.

Метою нових випробувань VSS Unity творці назвали відпрацювання систем управління польотом корабля в надзвуковому режимі, пише nv.ua з посиланням на Space.com.

"Основна увага в сьогоднішньому польоті приділялася тому, щоб розширити наше розуміння надзвукових характеристик і характеристик системи управління космічним кораблем, які були ближче до кінцевої комерційної конфігурації. Це включало переміщення центру ваги назад за рахунок додавання пасажирських сидінь і відповідного обладнання", - заявили представники Virgin Galactic.

В ході випробувань корабель відокремився від літака-носія WhiteKnightTwo, після чого на 31 секунду включив ракетний двигун, розвинувши швидкість в 1,9 числа Маха і набравши висоту близько 35 кілометрів.

Космоплан Virgin Galactic призначений для проведення суборбітальних туристичних польотів. Британський мільярдер сер Річард Бренсон, засновник компанії Virgin Galactic, запевняє, що людство буквально за крок від початку епохи приватного космічного туризму.

"Ми говоримо про місяці, а не про роки - так що це вже зовсім близько. Нас чекають захоплюючі часи", - зазначив засновник Virgin Galactic.

Квитки на поїздку за допомогою SpaceShipTwo зараз продаються за $250 000. Пасажири отримають кілька хвилин невагомості і зможуть побачити кривизну Землі під час свого суборбітального польоту. Крім цього, корабель буде використовуватися для наукових експериментів.

Як очікується, VSS Unity найближчим часом зробить ще кілька польотів з увімкненим двигуном і вперше вийде в космос. При цьому розробники стверджують, що льотна випробувальна програма корабля буде скороченою, оскільки основна частина перевірок була проведена раніше. Повідомлялося, що Virgin Galactic планує почати комерційні польоти VSS Unity в середині 2018 року, однак цей термін може зрушитися.