18:42 / 07.05.2018 Наука и техника

Додаткові оновлення для Ford Mustang

Компанія Ford оголосила про додаткові оновлення для Ford Mustang, спрямовані на покращення динаміки, вражень від керування, рівня комфорту і зручності, а також розширення переліку можливостей для персоналізації світового бестселера серед спортивних купе.

Новий 2,3-літровий двигун EcoBoost моделі Ford Mustang вперше пропонується з новим активним клапаном випускної системи, що раніше був доступний тільки для моделей Mustang з 5,0-літровим двигуном V8 і дозволяє водіям регулювати інтенсивність звучання випускної системи відповідно до власного настрою та ситуації на дорозі. Двигун комплектується чотирма стильними вихлопними трубами.

Нова технологія синхронізації обертів, яка дебютувала в спеціальній версії Ford Mustang Bullitt і забезпечує плавне пониження передач у супроводі спортивного "поштовху" двигуна, увійде до переліку стандартного оснащення нових моделей Mustang з 5,0-літровим двигуном V8 потужністю 450 к.с. та 6-ступеневою МКП.

Нова аудіосистема B&O PLAY потужністю 1000 Вт, що пропонується як додаткова опція, розподіляє звук через 12 динаміків і забезпечує преміальний рівень відтворення, а до переліку нових кольорів кузова увійшли відтінки Velocity Blue, що дихає класикою, та динамічний Need for Green.

"Протягом останніх 54 років постійне удосконалення та впровадження інновацій були важливою складовою успіху Mustang, а додатковим підтвердженням популярності слугують 35 000 щасливих покупців з Європи, що придбали автомобілі цієї моделі з моменту початку продажів у регіоні в 2015 році, — заявив Ролант де Ваард (Roelant de Waard), віце-президент Ford of Europe з маркетингу, продажів і сервісу. – Останні оновлення, до переліку яких увійшли технологія синхронізації обертів та аудіосистема преміум-класу B&O PLAY потужністю 1000 Вт, дозволяють підкреслити характер моделі та посилюють привабливість цього культового автомобіля в очах прихильників".

Режим "Хороший сусід"

Налаштування системи спортивного вихлопу Mustang можна змінювати за допомогою цифрової РК панелі приладів з 12" екраном або стандартної панелі діагоналлю 4,2 дюйма. Обирати можна серед режимів керування Normal, Sport, Track і Snow/Wet, а також двох нових — Drag Strip і My Mode ("Мій режим"), який можна налаштовувати під себе.

Крім того, можна запрограмувати інноваційний режим "Хороший сусід" на автоматичне обмеження рівня гучності випускної системи в заздалегідь визначений час дня, щоб не турбувати сусідів.

2,3-літровий двигун EcoBoost, яким оснащується Mustang, розвиває потужність у 290 к.с. та видає крутний момент у 440 Н·м, витрата пального становить 9,0 л/100 км, а рівень викидів CO2 дорівнює 199 г/км у разі поєднання з 6-ступеневою МКП*. Функція короткочасного збільшення тиску наддуву турбонагнітача, що активується під час різкого прискорення і забезпечує додатковий імпульс енергії при кожному підвищенні передачі, покращує чутливість і сприяє забезпеченню більш яскравих вражень від керування.

Технологія синхронізації обертів задля підвищеної плавності перемикання

Водії нового Ford Mustang з 5,0-літровим двигуном V8 зможуть оцінити переваги нової технології контролю обертів, яка використовує електронну систему керування двигуном і надає дросельній заслінці легкий "поштовх" під час перемикання на нижчу передачу, таким чином підлаштовуючи швидкість обертання двигуна до швидкості обраної передачі для більш плавного та рівного перемикання.

5,0-літровий двигун Ford V8 потужністю 450 к.с. зазнав подальшого удосконалення і відтепер забезпечує ще більшу потужність і вищу частоту обертів. Це стало можливим завдяки використанню нової системи безпосереднього впорскування двокомпонентного пального під високим тиском і розподіленого впорскування під низьким тиском, яка забезпечує витрату пального на рівні 12,1 л/100 км при значенні викидів CO2 у 270 г/км на моделях з 10-ступеневою автоматичною коробкою передач Ford.

Сенсаційне звучання і стиль

Нова аудіосистема преміум-класу B&O PLAY, спеціально адаптована до особливостей салону нового Mustang, забезпечує багате звучання на всіх посадкових місцях.

Система оснащена сабвуфером із подвійною звуковою котушкою для глибоких, чистих басів, а також високопродуктивними трисмуговими динаміками передніх дверей для рівномірного розподілу звуку всім салоном. Пасажири можуть повною мірою насолоджуватися потоковим відтворенням музики через мультимедійну систему SYNC 3 нового Mustang, яка підтримує технології Apple CarPlay та Android Auto™.

Віднині покупцям нового Mustang доступні додаткові можливості для персоналізації свого авто, недоступні раніше, та вражаючі нові кольори, до переліку яких входять ефектний Velocity Blue і динамічний Need for Green. До того ж, дещо раніше цьогоріч на честь 50-ї річниці легендарного кінофільму від Warner Bros. компанія Ford представила нову версію Ford Mustang Bullitt для європейського ринку, що доступна виключно в кольорі Shadow Black або класичному Dark Highland Green і приводиться в рух оновленим 5,0-літровим двигуном‑V8.

До переліку досконалих технологій допомоги водієві нового Ford Mustang входять регульована підвіска MagneRide®, система виявлення перехожих (Pedestrian Detection) із передаварійним механізмом гальмування (Pre-Collision Assist) та система утримання в межах смуги руху Lane Keeping Aid.